xtrade logo

Informacije o trgovanju

Politika povlačenja sredstava

Kao dio naše posvećenosti da pružimo zaista vrhunsku uslugu, Xtrade („Kompanija“ ili „mi“) će uraditi sve što je potrebno da osigura da se zahtjevi za povlačenje sredstava obrađuju brzo i efikasno. Da bismo se zaštitili od prevare, također možemo tražiti dodatne informacije. Koristimo vodeću industrijsku sigurnost i tehnologije kodiranja koje su dostupne da osiguraju da se transakcije i finansijske informacije čuvaju na sigurnom.
*Molimo imajte na umu da vaš račun mora biti potpuno verifikovan prije procesa povlačenja sredstava. Listu potrebnih dokumenata možete pronaći ovdje. U nekim slučajevima, kompanija zadržava pravo da zahtijeva neke dodatne dokumente.
Potrebni dokumenti:
 1. Važeća lična karta/pasoš
 2. Dokaz adrese
 3. Procjena prikladnosti

Proces povlačenja sredstava

Ako imate otvorene pozicije, nećete biti u mogućnosti povući cijeli iznos bilance. Minimalni iznos potreban je za održavanje marže za održavanje.
(Dostupna bilanca – Marža za održavanje) i marža >= 1% = Maksimalni iznos povlačenja

Obrada zahtjeva za povlačenje može potrajati do pet radnih dana. Kašnjenja su izvan naše kontrole i mogu se dogoditi zbog metoda povlačenja sredstava treće strane (npr. kompanije kreditne kartice, banke koji vrši prenos ili posrednih banaka koje mogu odgoditi transfer, u izvanrednim slučajevima to može potrajati i do 3 sedmice).

Kako da zahtijevam povlačenje sredstava?

 1. Ulogujte se na vaš Xtrade nalog
 2. Kliknite na „Povuci sredstva" na glavnoj stranici
 3. Unesite količinu i pošaljite je tako što ćete kliknuti na dugme „povuci sredstva"
 4. Kako biste završili zahtjev, molimo Vas da odštampate obrazac za podizanje sredstava, potpišete ga ručno i pošaljete ga na withdrawals@xtrade.com ili faksom:+357 25030429
 5. Kada je vaš zahtjev ispunjen, informacije se proslijeđuju nama za obradu. Primićete e-poštu potvrde o zahtjevu za podizanje.

*Molimo imajte na umu da vaš račun mora biti potpuno verifikovan prije procesa povlačenja sredstava. Lista potrebnih dokumenata se može pronaći ovdje. U nekim slučajevima, Kompanija zadržava pravo da zahtijeva neke dodatne dokumente.

**Vaše podizanje će biti obrađeno na isti način na koji ste obavili ulaganje. Ako ulažete sa vašom kreditnom karticom, svi iznosi podizanja će biti vraćeni na tu kreditnu karticu. Isto tako, ako se ulaganje izvrši preko bankovnog transfera, podizanja će biti premještena nazad na vaš bankovni račun. Drugi ulozi koji su obavljeni preko e-novčanika će biti vraćeni kao bankovni transfer ili preko Skrill/Netteler e-novčanika.

***Sva dobit će biti vraćena preko bankovnog transfera. (Količina dobiti manja od $150 se može prenijeti bilo kojom drugom metodom koju je odobrila Kompanija a koja je podložna propisu).

Kako da provjerim status mog zahtjeva za povlačenje?

 1. Kliknite na Opcije računa > Upravljanje sredstvima > Zahtjevi za povlačenje.
 2. Vidjet ćete novi iskačući prozor sa svim detaljima vašeg povlačenja.

*molimo imajte na umu da možete da otkažete vaš zahtjev bilo kada dok je njegov status „na čekanju"

Zašto je povlačenje sredstava odbijeno?

 • Vaš račun nije u potpunosti verifikovan.
 • Nismo primili potpisan obrazac za povlačenje.
 • Obrazac za povlačenje nije ručno potpisan, primili smo samo njegove dijelove ili se navodi datum povlačenja koji je već odbijen
 • Nismo bili u mogućnosti da prenesemo sredstva na date detalje banke/e-novčanika ili uopšte nismo primili tačne detalje.

Naknade povlačenja sredstava

Xtrade ne naplaćuje naknade za obradu povlačenja sredstava. Ukupan iznos povlačenja će se prijeneti na vaš bankovni račun, kreditnu/debitnu karticu ili e-novčanik ; međutim, mogu se primijeniti naknade za obradu banke i / ili posrednika banaka. Ne prihvatamo bilo kakvu odgovornost za takve naknade.

Podrška plaćanja

Za podršku plaćanja, naš tim za podršku klijentima je spreman da vam pomogne s bilo kakvim pitanjima koja ćete možda imati kako bi vaše iskustvo online trgovanja bilo ugodno i pogodno što je više moguće. Kontaktirajte nas bilo kakvim pitanjima koja možete imati.
Trgovanje CFD-ovima uključuje značajan rizik od gubitka. Trgovanje Forexom/CFD-ovim obuhvaća značajan rizik, što znači da postoji mogućnost da izgubite sav uloženi kapital. Molimo vas da osigurate da razumijete rizike.